image/svg+xml
image/svg+xml

Otroci

Otroci hitro rastejo in imajo velike potrebe po energiji, hkrati pa majhen želodec. Zato so obroki z obiljem beljakovin idealni zanje, še posebno če so v obliki testenin, ki jih imajo otroci po vsem svetu radi.

image/svg+xml

Najstniki

Potrebe po beljakovinah se ponovno povečajo v najstniških letih, ko telo doživlja velike preobrazbe. Kakovostna hrana za razvoj kosti in mišic je zato v tem življenjskem obdobju nujna. Visokoproteinske testenine so odlična rešitev, odgovarjajo pa tudi hitremu načinu življenja najstnikov, ki si ob obilici obveznosti in interesov drugače stežka vzamejo čas za topel obrok.

image/svg+xml

Nosečnice

Med nosečnostjo je treba izbrati prehrano, ki poskrbi za zdravje bodoče matere in ploda. Potrebe po beljakovinah zopet narastejo. Testenine z visoko vsebnostjo beljakovin so idealne, saj preprečujejo pretirano pridobivanje teže, hkrati pa zagotavljajo material za rast različnih tkiv. Poleg tega je testenine mogoče pripraviti na nešteto načinov, zato jih zlahka uživajo tudi nosečnice, ki imajo sicer težave s slabostjo zaradi posameznih okusov. 

image/svg+xml

Starostniki

Za zdravo starost je nujna prehrana, bogata z beljakovinami, saj tako starostniki ohranjajo mišično maso in zdrave kosti. Testenine, bogate z beljakovinami, so primerne za prehrano starostnikov tudi zato, ker zagotovijo dovolj energije že v majhnih obrokih, in ker jih lahko uživajo tudi ljudje, ki imajo težave s požiranjem.